søndag 24. januar 2016

Frivillig sitt under baklengs marsj

Idag har vi trent 2 økter, og begge ble filmet slik at jeg har noe å levere inn til jaktkurset :)
Vi trente frivillig sitt under baklengs marsj, og Klara var flink. Jeg derimot må skjerpe meg å huske på flere ting. Først og fremst - det er en valp jeg jobber med, som ikke kan det her fra før, så husk på å ikke gå for fort frem! Flere ganger som jeg gjør det for vanskelig for henne slik at hun feiler etter hun i utgangspunktet gjort det rett, ikke bra Emma! Skjerpings! Det andre er at jeg må slutte å plukke opp godbiten ur lomma før klikket kommer. Hun har jo en veldig fin kontakt med godbitlomma fra før, så trenger jo ikke å holde på å forsterke den akkurat...

Første økt

Første klikket kommer når frøkna sitter, men så kommer hun opp ur sitten etter at klikket har kommet. Hvilket for så vidt er greit (klikk avslutter handlingen), men siden vi da trener sitt og BLI så vil jeg jo at hun skal holde posisjon igjen. Så holder igjen godbiten til hun har satt seg igjen. 

På det andre klikket så kan det se ut som om at det er jeg som 'pusher' henne ut fra sitten. Tredje gang så venter jeg med klikket helt til jeg er fremme igjen (for å unngå at hun reiser seg ved klikket), men så var det jo den helsikkes hånden ned i lomma før klikket kommer da.. :-S Man lærer faktisk en god del av å bli filmet assa - jeg har ikke tenkt på at jeg gjør det før, men skal bli flinkere med å ikke gjøre det fremover da det forsterker at hun ser nettopp dit og ikke på meg :-) Bruker 'kom' for å løse henne ut ur sitten når hun har fått belønning og skal følge etter igjen. Synes det fungerte bra, så skal variere med det kontra og kaste godbit/værsegod fremover. 

Man ser også at hun ikke helt er sikker på hva vi holder på med når jeg går baklengs. Vi har jo ikke jobbet mye med det, så hun ser litt ned, opp, tilsides osv, tross at hun da følger etter meg :-) Så vi må jobbe mere med kontakt i baklengs marsj og. Men når man må ha film å vise på jaktkurset så må man! :-) 


 Andre økt

På andre økta så begynner jeg med å belønne kontakt noen klikk når jeg går baklengs (filmen viser bare den siste), hvilket gjør det mer klart for Klara at hun skal se på meg når vi går bakover. Så må huske på det fremover - kanskje gjerne også 'varme opp' med noen frivillige sitt bare. 

Her har jeg hele tre ganger som hun feiler pga jeg gjør det for vanskelig for henne, dvs går for langt bort. Eller, to ganger så har jeg for høye kriterier, den tredje gangen så klikker jeg for at hun sitter men så velger hun å komme opp etter klikket (siden jeg er langt borte), og dermed så ble det feil likevel. 

Jeg prøver bevist på å variere på når klikket kommer, men foreløpig så er hun litt lett i ræva og kan bryte posisjonen før jeg er fremme hvis jeg er litt langt borte. Så det blir ofte at jeg klikker når jeg er tilbake. Hvilket går helt fint det, bare jeg kunne holde den helsikkes hånden utenfor lomma frem til klikket kommer :-P

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar