mandag 15. februar 2016

Agility :-)

Ikveld hadde jeg egentlig tenkt å trene baklengsmarsj med sitt, men så tok Per-Eirik frem agility tunnelen og siden Klara aldri har prøvd den før, så måtte det bli agilitytrening istedet :)

3 økter ble det. Første økta fikk hun springe frem og tilbake gjennom agilitytunnelen - hvor jeg og Per-Eirik var på hver sin side med hver sin godbitsskål med vaffler som belønning! Lett som en plett syntes Klara! :)  

Andre og tredje økta så trente vi det som en gang skal bli springe rett frem mellom hinder. Hun har jo da aldri gjort dette før, og er jo heller ikke så hyper på leke alle ganger, så vi begynte veldig enkelt. Jeg og Klara stod/gikk mot et åpent hinder og når hun kikket fremover så kastet Per-Eirik en kong wubba over hodet på henne som hun da fikk springe å hente og vi hadde litt dragkamp med. Hun fikk 4 slike før vi gav oss (kort økt!) da hun fort kan slutte å synes at det er artig å springe etter ting.

Tredje økta var likens, men denne gangen så byttet vi leke til den draleken med saueskinn og ball som hun i grunn liker å ha dragkamp med. Denne runden var hun litt vanskeligere til å få å springe etter leken, slik at jeg måtte springe ilag med henne. Men hun lekte godt, og de to siste bremset jeg litt opp og 'slapp henne forbi' slik at hun fikk springe de siste meterne frem til den selv. Så enda lek ikke akkurat er nr 1 på toppen av belønninger, så føler jeg at vi hadde fremgang læll. Og når hun vel hadde tatt den så hadde hun en fin dragkamp.

Jeg ser forskjell på kong wubbaen og denne dragkampen. Når hun kommer inn med kong wubbaen så kommer hun inn med ørene bak og er tydelig stolt over at hun bærer på noe, akkurat sånn som hun gjør når hun kommer bærende på sokker :-) Hun har heller ikke like hard dragkamp med den, uten virker som om at hun mye mer tar den som en apport enn en dragleke. Når hun kommer med skinndragleken så har hun et annet oppsyn -- da er ørene mer reist og forvendingsfull for å ha dragkamp. Hun holder godt, sliter og knurrer med den. Morsom observasjon :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar